Urheilu-
valmennus

Kokonaisuus- ja osavalmennus: tarjolla myös kilpapelaajien (e-urheilu) valmennusta

Toimin useissa lajeissa kokonaisuudesta vastaavana valmentajana, vastuu-/päävalmentajana. Valmennustiimissäni voi olla myös osa-aluevalmentajia tarpeen mukaan. Olen kokonaisvaltaisen valmennuksen edelläkävijä. Yhdistän fyysisen ja psyykkisen valmennuksen ja huomioin urheilijan elämän muutkin osa-alueet. Autan urheilijoita tarpeen mukaan myös urheilun jälkeisen työuran suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Teen vastuu-/päävalmentajan roolin lisäksi myös osa-alueiden valmennusta. Pienemmissäkin toimeksiannoissa pyrin huomioimaan kokonaisuuden, jotta harjoitteet niveltyvät hyvin harjoitusprosessiin. Suurin osa toimeksiannoista on henkisessä valmennuksessa (ks. erillinen kuvaus), mutta toimin myös voimavalmentajana tai muiden tukialueiden valmentajana. Autan mielelläni erimerkiksi e-urheilijoita sekä fyysisen että psyykkisen suorituskyvyn kehittämisessä. Toimin kunkin lajin päävalmentajan ehdoilla, auttaen omalta osaltani urheilijaa menestymään. Haastan kuitenkin rakentavasti päävalmentajaa, jotta saadaan kehitettyä urheilijalle mahdollisimman optimaalinen harjoitussysteemi. Yhteistyöllä ja erilaisuuden hyödyntämisellä saadaan aikaiseksi huipputuloksia.

Henkinen valmennus

Tarjoan kokonaisvaltaista henkistä valmennusta, jossa tietoisuustaidot eli Mindfulness on merkittävänä osana. Valmennus sisältää tapaamisia, puhelin/videokeskusteluja ja sähköpostiviestintää räätälöitynä urheilijan tarpeisiin. Henkinen valmennus voi sisältää hyvinkin laajaa aiheiden käsittelyä (esim. urheilu- ja työura ynnä muu elämä), mutta myös fokusoitua rajattuihin aiheisiin, kuten pelkästään tietoisuustaitoihin. En rajoitu perinteisiin lajeihin, vaan autan myös kilpapelaajia (e-urheilu).

Olen kehittänyt erityisesti FPS-peleihin soveltuvia harjoitteita, joilla pystytään laajentamaan näkökenttää ja havaitsemaan pelin kulkua ja reagoimaan/toimimaan nopeasti. Pystyn yhdistämään kilpapelaajien fyysisen ja psyykkisen valmennuksen samaan pakettiin.

Valmentajan henkilökohtainen valmennus ja sparraus

Valmentajan oman suorituskyvyn kannalta on hyvä käyttää ulkopuolista apua. Jaan mielelläni kokemuksiani ja autan jäsentämään valmentajan omaa ajattelua.

Valmennuskoulutus

Tarjoan myös koulutuksia urheiluvalmennuksesta. Ajankohtainen aihe on esim. henkinen valmennus vastuuvalmentajan näkökulmasta. Siinä pureudun käytännön valmentajan osuuteen urheilijan pään rakentamisessa. Miten henkisiä asioita kehitetään fyysisten harjoitteiden avulla? Miten Mindfulness sovelletaan urheiluharjoitteluun? Koulutusteemoina voi myös olla asiantuntijatiimin johtaminen, harjoittelumenetelmien innovoiminen, urheilijan kokonaisvaltainen kehittäminen ja valmentajan oma kehitys. Olen monissa asioissa edelläkävijä ja innovaattori. Jaan mielelläni osaamistani kehittämisasioissa.

Valmennuksen kehittämisprojektit

Visioista tekoihin - toimeenpano ratkaisee. Kokemukseni yritysorganisaatioiden kehittämisestä on kovaa valuuttaa myös urheilussa. Kehitetään yhdessä toimiva systeemi lajin harjoitteluun!